Do Šamorína prichádza nový hlavný tréner!

Novým kormidelníkom ŠTK Šamorín bude estónsky kouč Vladimir Vassiljev.

Tridsaťpäťročný kormidelník z Estónska, Vladimir Vassiljev, celú svoju doterajšiu trénerskú kariéru absolvoval v domovskej krajine. V klube Levadia Talinn vyhral estónsky titul, estónsky pohár aj superpohár. V roku 2020 pôsobil aj pri estónskom reprezentačnom tíme v pozícii asistenta. Do Šamorína prichádza z klubu Nomme United po tom, čo s klubom vyhral druholigovú súťaž s rekordným náskokom a doviedol ho do finále tamojšieho národného pohára. Do klubu spolu s ním prichádza aj jeho krajan, Nikita Brolin, ktorý bude zastávať pozíciu asistenta. “Angažovanie nového trénerského tímu je výsledkom dlhoročného sledovania jeho práce na klubovej úrovni v Estónsku. Predstavuje mladú trénerskú školu, ktorá sa prezentuje atraktívnym futbalom, dôrazom na rozvoj mladých hráčov, ale zároveň je víťazným typom, čo dokazujú predošlé výsledky. Rozhovory sme viedli niekoľko týždňov a veríme, že táto voľba napomôže napredovaniu nášho projektu,” komentoval angažovanie trénerského dua prezident klubu, Csaba Horváth.

“Moje pocity po prvých dňoch v klube sú veľmi pozitívne. Už počas prvých rozhovorov so zástupcami klubu a projektu s DAC som cítil, že po mojom pôsobení v Estónsku, je práve ŠTK Šamorín ideálnou príležitosťou posunúť sa v kariére. V klube som našiel výbornú infraštruktúru, dobrý tím, hráčsky aj realizačný a verím, že keď budeme tvrdo pracovať, dokážeme veľké veci,” zneli prvé slová nového hlavného trénera ŠTK, Vladimíra Vassiljeva.
Aktuálny trénerský tím ŠTK Šamorín pod jeho vedením zahŕňa aj spomínaného Nikitu Brolina ako asistenta trénera, trénera brankárov, Juraja Baláža a kondičného trénera Benceho Háziho. Šancu spoznať sa s tímom má trénerské duo do 8.decembra, keď končí jesenná príprava tímu. Do akcie sa vracia 8.januára v rámci zimnej prípravy pred druhou časťou sezóny.

Už zajtra vám prinesieme rozhovor s novým hlavným trénerom, v ktorom sa o novom lodivodovi ŠTK Šamorín dozviete viac.
Hajrá, Somorja!
Autor: Klub
Sdielať článok

Dnešným dňom sa v ŠTK Šamorín začal letný denný kemp!

Dnes ráno sa v areáli ŠTK Šamorín s vervou a úsmevom na tvári zišlo 51 detí, aby sa zúčastnili letného denného kempu, ktorý potrvá do konca týždňa.

Mládež

Z nášho fanshopu