Pavol Gregora do stredoeurópskeho veľkoklubu!

Hlavný tréner šamorínskeho tímu do 19 rokov a dočasný tréner A tímu sa sťahuje za novou výzvou do Sparty Praha.

Tridsaťštyriročný tréner prišiel do Šamorína pred takmer 2 rokmi. Počas zimnej prestávky sezóny 2021/2022 dostal vtedy od klubu úlohu udržať starší dorast v druholigovej súťaži pri vtedajšej reorganizácií súťaží SFZ. V prvej polsezóne úlohu zvládol, dokonca vyhral jarnú časť, v druhej sezóne pridal ešte výraznú nadstavbu. Šamorínski dorastenci poprvýkrát v histórii vyhrali druholigovú súťaž. V závere jesennej časti aktuálnej sezóny dostal príležitosť viesť A tím v troch súťažných zápasoch, v ktorých dvakrát zvíťazil pri skóre 13:7. Po jej konci dostal tréner ponuku od českého veľkoklubu a po dohode klubov sa náš tréner presúva do tímu účastníka ženskej Ligy majstrov.

“Dlhodobo sa snažíme o to, aby náš projekt posúval, nielen hráčov, ale všetkých profesionálov, ktorí v ňom pôsobia. Tréner Gregora počas dvoch rokov v Šamoríne ukázal značný trénerský potenciál, keď postupne získaval viac zodpovednosti, či ide o skauting a výber hráčov pre tím U19, ktorí sa neskôr zapracovali do A tímu, alebo samotné vedenie A tímu na záver jesene. Ponuka prišla aj na základe prípravného zápasu, ktorý naši dorastenci absolvovali proti Sparte, čo len dokumentuje fakt, že práca v ŠTK je na očiach a zo Šamorína vedie cesta do silnejších líg,” okomentoval odchod trénera prezident klubu, Csaba Horváth.
“Chcel by som sa veľmi pekne poďakovať za šancu byť v Šamoríne v doraste a pri A tíme a taktiež sa chcem špeciálne podakovať Norbertovi Csutorovi za dôveru, pretože od začiatku mojho angažmanu mi veril a to si velmi vážim. Ďakujem aj prezidentovi klubu Csabovi Horváthovi za možnosť viesť prvý tím a že ma uvoľnil do klubu, aký, je Sparta Praha. Keby som mal zhodnotiť v skratke moje pôsobenie, tak bola to skvelá jazda. Každý deň ma napĺňal a podarili sa nám za ten čas úžasné veci. Rok a pol sme boli najlepší v druhej lige aj v počte gólov aj v počte bodov, za ten čas sme mali troch reprezentantov v našom druholigovom doraste, získali titul, hrali turnaj v Anglicku, hrali na Sparte Praha alebo s Wislou Krakow či NK Osijek. Skončili sme druhí na veľkom medzinárodnom turnaji Kukkonia Cup v konkurencii prvoligových tímov z Chorvátska, Slovenska, Maďarska, Srbska a Rumunska. Dokázali sme zobchodovať hráčov do najvyššej súťaže či do zahraničia Posunuli celkom zaujimavý počet hráčov do nášho áčka ale aj do iných tímov v druhej a tretej ligy. Ukázali sme spolu, že aj malý klub dokáže robiť nadštandardné veci a to si cením najviac. Vďaka tomu, že som sa tu mohol realizovať, som dostal ďalšiu šancu na novom pôsobisku. Držím klubu palce!,” okomentoval svoje dvojročné pôsobenie Pavol Gregora.
Tak nech sa darí, pán tréner.
Hajrá, Somorja!


Autor: Klub
Sdielať článok

Prípravka U10 sa chystá na prestížny turnaj v Budapešti!

Mladí futbalisti z prípravky ŠTK Šamorín U10 sa dnes vydávajú na cestu do Budapešti, kde sa zúčastnia medzinárodného turnaja Budapest Youth Cup.

U10

Z nášho fanshopu