Proti Trebišovu pridať k hre aj výsledok

​V 27.kole narazíme na tabuľkového suseda z Trebišova. Slavoj privítame v Pomlé v nedeľu o 10:30.

Druholigová sezóna 2022/2023 pomaly finišuje a nás v 27.kole čaká predposledný domáci zápas tohto ročníka. Privítame v ňom súpera, ktorý takmer kopíruje našu tohtosezónnu výsledkovú dráhu. Na jeseň sme zápasom práve v Trebišove uzavreli súťažnú časť kalendárneho roka 2022. Po jednoznačnej výhre Slavoja nás súper preskočil v tabuľke a skončil na piatom mieste. Ani jemu sa však na jar výsledkovo nedarilo podľa predstáv. Aktuálne mu patrí až 12.priečka, keď na jar dvakrát remizoval a vyhral len raz, v 26.kole v rámci zemplínskeho derby s FK Humenné.

Len o dva body viac doteraz nazbieral náš tím, keď v deviatich druholigových zápasoch na jar zvíťazil dvakrát, dva razy remizoval a v piatich zápasoch ťahal za kratší koniec. Azda s výnimkou zápasu v Komárne však ani v jednom zápase nebol horším súperom. A práve pretavenie hernej kvality aj do výsledkov je úlohou číslo jeden pred záverom sezóny, ktorý odštartujeme duelom s Trebišovom a v ktorom chceme zlepšiť výsledkový vstup do jarnej časti.
“Ťažko povedať, čo je dôvodom toho, že nezbierame toľko bodov, koľko by sme chceli. Zmenili sme herný štýl a chvíľu trvá, kým si naňho zvykneme, dostaneme do krvi a všetko si sadne. Ale verím, že sa vo zvyšku sezóny vrátime na víťaznú vlnu,” povedal pred nedeľňajším zápasom Lukáš Szabó.

Ten je spolu so stredopoliarom Riquelmem našim najlepším strelcom na jar, keď zaznamenal tri druholigové góly, ku ktorým pridal jeden v pohárovom štvrťfinále. Ako jeden z najskúsenejších hráčov v tíme cíti zodpovednosť za výsledky nášho tímu. “Nerád hodnotím svoje výkony, na to sú iní. Tie čísla možno nie sú zlé, ale tak, ako každý, ani ja nie som veľmi spokojný a mohlo by to byť lepšie, ako z individuálneho pohľadu, tak aj v počte bodov, ktoré máme.”
V nedeľu nás čaká spomínaný Trebišov, ktorý vedie niekdajší tréner ŠTK, Branislav Sokoli. V zápasoch Trebišova nepadá veľa gólov, po Humennom dokonca najmenej v súťaži.
“Čaká nás nepríjemný, behavý súper, ktorý v zápasoch nedaruje nič zadarmo. Na domácej pôde však určite chceme bodovať naplno!,” uzavrel Lukáš Szabó.
Dôležitý zápas, ktorým sa môžeme odraziť k úspešnému záveru sezóny a v ktorom potrebujeme vašu podporu. Príďte do Pomlé a nech znie: Hajrá, Somorja!


Autor: Klub
Sdielať článok

Na DAKA CUPE aj proti FK Crvena Zvezda Beograd

Prípravky ŠTK dnes štartujú na medzinárodnom turnaji DAKA CUP!

Mládež

Z nášho fanshopu