V nedeľu proti žilinskému Béčku

Pod Dubňom si to v nedeľu, 23.4. o 10:30 rozdajú dva vyrovnané, ofenzívne ladené celky.

Do konca sezóny ostáva už len päť zápasov a náš tím čakajú tri vonkajšie a dve domáce merania síl. Záverečnú šestinu súťaže odštartujeme na pôde rezervy MŠK Žilina, teda tímu, s ktorým roky zvádzame vyrovnané a okulahodiace súboje. Keď hovoríme o vyrovnanosti, o tej svedčí aj tabuľkové postavenie v tejto sezóne, keď oboch súperov deli v tabuľke len bod, pri 34 získaných na strane žlto-zelených a 33 na tej našej. Navyše, prvé vzájomné meranie síl v tejto sezóne skončilo v Pomlé nerozhodne 0:0. Z ostatných 10 zápasov štyrikrát brali všetky body Žilinčania, trikrát my a trikrát sa zrodila remíza.

Obaja súperi do vzájomného duelu nevstupujú v najvydarenejšej fáze sezóny. Z predošlých piatich duelov sme aj my, aj Žilinčania, vyhrali len jeden zápas. Na motivácii pred týmto duelom sa podieľa aj fakt, že za určitých okolností môže víťaz tohto duelu definitívne spečatiť druholigovú príslušnosť aj pre ďalšiu sezónu. Pod Dubňom tak v nedeľu náboj rozhodne chýbať nebude. “Čaka nás velmi ťažký zápas, v ktorom budeme chcieť získať tri body. Pre fanúšika to bude skvelý zápas, oba tímy majú mladých hráčov a chcú hrať futbal,” vyjadril sa pred duelom Adrián Mojžíš. Dvadsaťročný stredopoliar prišiel v zime práve z kádra žlto-zelených, takže to bude preňho zaujímavá konfrontácia, veď ešte na jeseň nastupoval vo vzájomnom zápase na opačnej strane ako striedajúci hráč.
Najmladší káder v súťaži (vekový priemer hráčov Žiliny, ktorí naskočili do zápasov 2FL v tejto sezóne 20,0 rokov) proti tretiemu najmladšiemu kádru (21,8 rokov), ale aj štatistika gólov, podľa ktorej padajú v zápasoch týchto dvoch celkov viac ako tri góly na stretnutie, sľubujú zaujímavý duel, snáď so šťastným koncom pre šamorínske farby. Držte nám palce!
Hajrá,Somorja!


Autor: Klub
Sdielať článok

Na DAKA CUPE aj proti FK Crvena Zvezda Beograd

Prípravky ŠTK dnes štartujú na medzinárodnom turnaji DAKA CUP!

Mládež

Z nášho fanshopu