Hráči sa pred žrebom Slovnaft Cupu zhodujú: Chceme hrať v Pomlé pred dobrou kulisou

V utorok sa na pôde Slovenského futbalového zväzu uskutoční žreb štvrťfinálových dvojíc Slovnaft Cupu.

Vyrovnané šance proti druholigistom či náročný, atraktívny duel s fortunaligistom? Preferencie ohľadom štvrťfinálového súpera pre naše družstvo sa rôznia, kabína pod vedením Michala Kuruca sa však zhoduje v jednom: “Chceme hrať doma, pred výbornou kulisou.”

Utorňajší žreb rozhodne, nielen o tom, kde sa posledné jedno-zápasové kolo (semifinále sa hrá na odvety) odohrá, ale aj o tom, ktorého súper nám žreb priradí. Medzi možnosťami sú piati fortunaligisti ŠK Slovan Bratislava/MFK Dukla Banská Bystrica, Spartak Trnava, AS Trenčín, MFK Tatran Liptovský Mikuláš a MFK Skalica, ako aj dvaja druholigisti, KFC Komárno a 1.FC Tatran Prešov.
“Ja osobne by som si želal Slovan alebo Trnavu. Sú to poslední finalisti a najväčší favoriti. Sme zvedaví, koho nám žreb prinesie, budeme spolu s mužstvom žreb sledovať naživo. Dostali sme sa medzi osem najlepších, chceme ísť čo najďalej,” vyjadril sa pred žrebom gólman Erik Gyurákovics.
Ešte jednoznačnejšiu preferenciu má kapitán Péter Nagy: “Jednoznačne Slovan. Zápas by mal poriadny náboj,” nechá sa počuť odchovanec DAC. Súpera z Fortuna ligy tipuje aj ďalší medzi skúsenými, Draško Marić-Bjekić. “Bolo by zaujímavé, keby sme dostali ďalšieho súpera z Fortuna ligy, napríklad takú Trnavu. Samozrejme, ani s druholigistami by to nebol “easy” zápas, ale keď už sme to dotiahli sem, tak by som si prial asi tú Trnavu.”
Nielen Trnava, ale aj AS Trenčín hrali významnú rolu v kariére skúseného Alda Baéza. Konfrontácia práve s bývalými klubmi by takisto pútali pozornosť. “Určite by to bolo pre mňa pekné, ale úprimne mi je jedno, koho nám žreb prisúdi, na každého súpera sa budem tešiť rovnako, veď je to štvrťfinále, prvé v klubovej histórii.”
Nech je žreb akýkoľvek, hlavne, nech je víťazný! Hajrá, Somorja!
Autor: Klub
Sdielať článok

Na DAKA CUPE aj proti FK Crvena Zvezda Beograd

Prípravky ŠTK dnes štartujú na medzinárodnom turnaji DAKA CUP!

Mládež

Z nášho fanshopu