ŠTK SOMORJA – AZ EGÉSZ RÉGIÓ KLUBJA

Az FC ŠTK 1914 Somorjánál fontos, hogy a sport világában való jelenlétüknek ne csak magában, Somorján legyen hozzáadott értéke, hanem a Csallóköz egész régiójában is. Ennek apropóján hoztuk létre az ŠTK Somorja Dunamenti Futballakadémiáját (PFA) amelynek célja, hogy minőségi sportolási feltételeket biztosítson a régiónk számára, segítse a környező városokat és községeket, akárcsak a bennük működő futballklubok információcseréjét, amelyek a sportklubok működéséhez szükségesek, továbbá a régiónkban való sportközösség létrehozása és az ennek keretén belül zajló közelebbi együttműködés kialakítása.

Az „ŠTK Somorja – az egész régió klubja” projekt keretén belül szeretnénk lehetőséget nyújtani a környék kezdő labdarúgóinak, hogy az ŠTK Somorja A-csapatának szintjén, amely az országszintű professzionális bajnokságban szerepel, átélhessék a professzionális futballt. A projektben résztvevő klubokkal való együttműködés része a lehetőség, hogy aktívan részt vehessenek a II. liga vagy a Slovnaft Cup mérkőzésein kísérőként, akárcsak egy bemutató találkozó a második ligás összecsapás félidei szünetében, de a klubjuk otthonában abszolválhatnak egy edzést is, amelyet az ŠTK Somorja professzionális játékosai és edzői tartanak. Sőt, a tehetséges fiatal futballisták az ŠTK Somorja profijaival is röviden elbeszélgethetnek.
Kapcsolódjon be az ön klubja is és inspirálja a fiatalokat a pályafutásuk elején.
Kapcsolat: Marián Nincz – az ŠTK Somorja ifjúságának a vezető edzője, email: marian.nincz@stksamorin, telefonszám: 0903 800 730

Az STK Somorja játékosai az ifjúsági válogatottakban

A szlovák válogatott ifjúsági utánpótlás-csapataiba az STK Somorja több futballistája is meghívót kapott.

A mužstvo