A játékosok véleménye egyezik a Slovnaft Cup sorsolása előtt: A Pomléban akarunk futballozni, jó hangulatban

Kedden a Szlovák Labdarúgó-szövetség székházában zajlik le a Slovnaft Cup negyeddöntős párosításainak a kisorsolása.

Egyenlő erők küzdelme egy másodosztályú csapat, vagy egy nehéz, látványos összecsapás egy élvonalbeli gárda ellen? Csapatunk leendő negyeddöntős ellenfeléről megoszlanak a vélemények, a Michal Kuruc által vezetett öltöző azonban egy dologban egyetért: „Otthon akarunk játszani, remek hangulatban.”

A keddi sorsolás nemcsak arról dönt, hol játsszuk az utolsó, egy mérkőzésen eldőlő párharcot (az elődöntő oda-visszavágós), de arról is, melyik ellenfelet sodorja az urunkba a sorsolás szeszély. A lehetséges csapatok között öt élvonalbeli (ŠK Slovan Pozsony, Spartak Nagyszombat, AS Trencsén, MFK Tatran Liptószentmiklós, MFK Szakolca) és két másodosztályú (KFC Komárom, 1. FC Tatran Sároseperjes) együttes található.
„Személy szerint én a Slovant vagy a Nagyszombatot szeretném kapni. Ők a legutóbbi döntősök és a legnagyobb esélyesek. Kíváncsiak vagyunk, kit sorsolnak mellénk, a csapat élőben néz majd közösen a sorsolást. Bejutottunk a legjobb nyolc közé, minél tovább akarunk menetelni” nyilatkozta a sorsolás előtt Gyurákovics Erik kapus.
Csapatkapitányunk, Nagy Péternek még határozottabb véleménye van: „Egyértelműen a Slovant. Elég paprikás hangulatú összecsapás lenne” fejtette ki a DAC neveltje. Csapatunk további tapasztalt tagja, Draško Marić-Bjekić is élvonalbeli gárdát tippel ellenfélnek. „Érdekes lenne, hogy egy újabb Fortuna ligás csapat kerülne az utunkba, például a Nagyszombat. Természetesen a második ligás gárdák ellen sem lenne könnyű dolgunk, de ha már eddig eljutottunk, talán a Nagyszombattal szeretnék összecsapni.”
Nemcsak a Nagyszombat, hanem az AS Trencsén is komoly szerepet játszott a rutinos Aldo Baéz pályafutásában. Pont az egykori klubcsapatai elleni mérkőzések is érdekesnek ígérkeznének. „Mindenképpen szép dolog lenne számomra, de őszintén szólva mindegy, kit kapunk, mindegyik ellenfélnek ugyanúgy örülök, hiszen a klubtörténelem során első alkalommal jutottunk el a negyeddöntőig.”
Bárkit is sodorjon az utunkba a sorsolás, fő a továbbjutás! Hajrá, Somorja!
Autor: Klub
Sdielať článok

Az STK Somorja játékosai az ifjúsági válogatottakban

A szlovák válogatott ifjúsági utánpótlás-csapataiba az STK Somorja több futballistája is meghívót kapott.

A mužstvo

Z nášho fanshopu