Alulmaradtunk a Miava (Myjava) elleni gólpárbajban. Ismét Olejník lett a végzetünk

Az utolsó őszi hazai bajnoki találkozón 2:4-es arányú vereséget szenvedtünk a Spartak Miava ellen.

A miavai Spartak ellen is egy olyan forgatókönyvű összecsapást vívtunk, mint amilyen a legutóbbi három hazai meccsünk is volt. Együttesünk rögtön a kezdő sípszótól lerohanta az ellenfelet, támadásban egyértelműen mi voltunk a veszélyesebbek. Gyors kombinációk után jöttek a lehetőségek, amelyeket azonban a meccs elején nem használtunk ki. A középpályán látható dominanciánk viszont annak a jele volt, hogy csak idő kérdése a hazai gól. Már a 4. percben veszélyeztettünk, ám egy szöglet után harmadszorra sem sikerült betalálnunk. A 17. percben Moumou egy parádés labdával ugratta ki Csókát, aki bár kicselezte a kapust, nem jutott lövéshez. A 20. percben egy pontrúgást követően nagyjából hat méterről Bahi tüzelhetett, ám a kísérletét egy vendégvédő blokkolta. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, mivel ismét az ellenfél szerzett vezetést: a 30. percben egy szöglet után Olejník volt eredményes, aki a két csapat szezonbeli első mérkőzését is eldöntötte. Tíz perccel később Moumou végzett egy pontrúgást, amely után a labda Bahihoz pattant, aki másodszorra már nem hibázott.

A második félidőre eltökélten jöttünk ki, meg akartuk fordítani a mérkőzés állását, ám az Owusu kezezéséért járó sikeres Pekár-büntető keresztülhúzta a számításainkat. A hátrány ellenére is támadásban maradtunk, Moumou és a több befejezést is felvállaló Szabó is hagyott ki helyzetet. Azonban ismét jött egy kósza miavai ellentámadás, amely során a balszélről érkező beadás Olejník fejét találta meg, aki 3:1-re növelte csapata előnyét. A fejesgólok fesztiválja a csereként beállt Ferleťák találatával folytatódott, aki a 84. percben volt eredményes, 2.3-ra alakítva az állást. Egy perccel később azonban Lopušan végleg eloszlatta a pontszerzésről szőtt álmainkat.
Michal Kuruc: „A 70. percig jobban játszottunk, lehetőségeket dolgoztunk ki, de újra az ismétlődött meg, amit a legutóbbi hazai összecsapás után is elmondtam. Néhány forduló óta tipikus befejezőcsatár nélkül futballozunk, a szélsők nem eredményesek, a támadó középpályásainknak sem megy a gólszerzés, ezáltal szenvedünk a befejezéseknél és az eredményességben. Olyan meccseken hullajtunk el pontokat, amelyeken statisztikailag és teljesítményben is jobbak vagyunk, de nem tudunk betalálni. Ma ehhez hozzájött két olyan szituáció, amelyeket nem tudtunk levédekezni és kaptunk két fejesgólt, amelyeknek meg sem szabadott volna történniük, ha a játékosok tartották volna magukat a taktikához és a megbeszéltekhez. Jön a kupameccs, ami egy teljesen más történet, ez egy különleges motivációt jelent számunkra. Valahol meg kell szakadnia a rossz sorozatnak és bízunk benne, hogy pont szerdán történik meg.”
ŠTK Somorja – Spartak Miava 2:4 (1:1)
Gólszerzők: 40. Bahi, 84. Mareš (öngól) – 30. és 71. Olejník, 85. Lopušan
Sárga lap: Svatík
Játékvezetők: Dzivjak – Kuba, Vass
ŠTK Somorja: Trnovský – Kachút, Dobranskyi, Bahi, Pančík – Badjie, Baéz (72. Demjanovič), Szabó (72.
Ferleťák) – Csóka (82. Bögi), Owusu (51. Szolgai), Moumou (82. Appiah)
Autor: Klub
Sdielať článok

Az STK Somorja játékosai az ifjúsági válogatottakban

A szlovák válogatott ifjúsági utánpótlás-csapataiba az STK Somorja több futballistája is meghívót kapott.

A mužstvo

Z nášho fanshopu