Győzelemmel zárni a másodosztályú őszt a Pomléban

Vasárnap 10:30 órai kezdettel Somorján a Spartak Miava (Myjava) csapatát fogadjuk egy hatpontos mérkőzésen.

Kezdődnek a szezon visszavágói. Annak ellenére, hogy még egy találkozónk hátra van a bajnokság első feléből, már most vasárnap nekivágunk a másodosztályú gárdák elleni visszavágókat. Egyúttal szeretnénk megszakítani a sorozatbeli három második ligás hazai összecsapás óta húzódó nyeretlenségi sorozatunkat, amely a Máriatölgyes (Dubnica) és a Slovan elleni vereségek mellett az MŠK Zsolna B elleni szerdai döntetlenből tevődik össze.

Vasárnap a miavai gárda személyében egy kellemetlen ellenfél vár ránk, amely a nyitófordulóban újoncként rögtön le is győzött minket egy, a 87. percben szerzett góllal. A miavaiak 15 mérkőzést követően a tabella 4. helyén állnak, egy ponttal megelőzve Michal Kuruc vezetőedző védenceit, akiknek azonban még hátravan a Tőketerebes (Trebišov) elleni pótolt találkozójuk. Legutóbb a sorozatban 13 győztes meccsel büszkélkedő 1. FC Tatran Sároseperjes (Prešov) győzte le a Spartakot. Érdekesség, hogy a sároseperjesiek legutóbb Somorján szenvedtek vereséget még augusztusban. Ez is azt bizonyítja, hogy felesleges az előző eredményeinkből kiindulni. „Biztosan egy kemény meccs lesz erőnlétileg, a Miava pontrúgásai veszélyesek, amelyekre oda kell figyelnünk. Ismerjük a tabella állását, tisztában vagyunk azzal, hogy egy győzelemmel feljebb léphetünk. A három utolsó őszi összecsapás vár ránk, amelyeket úgy szeretnénk abszolválni, hogy a szezon első fele után elégedettek legyünk a helyezésünkkel és a pontszámmal is. Otthon lépünk pályára, végre három pontot akarunk szerezni. Bízom benne, hogy ha belőjük a helyzeteinket, sikeresek leszünk” nyilatkozta a Miava elleni mérkőzést megelőzően Nagy Péter csapatkapitány. Egy győzelemmel csapatunk megelőzi a Miavát a negyedik helyen, ám a két másodosztályú tartalékcsapat, de a Puhó, a Ligetfalu és a Tőketerebes is a nyakunkon liheg. Az említett gárdáknak 21 pontja van – csak kettővel kevesebb, mint nekünk. Zárjuk három ponttal a másodosztályú őszt a Pomléban!

Autor: Klub
Sdielať článok

Nő a csapat ereje! Három játékos is érkezik kölcsönbe a DAC-ból

Az átigazolási időszak utolsó napján a STK Somorja három komoly erősítés érkezését véglegesítette a II. liga tavaszi rajtját illetően.

A mužstvo

Z nášho fanshopu