Sikeres büntetőpárbaj után bejutottunk a Slovnaft Cup negyeddöntőjébe!

A kupasorozat nyolcaddöntőjében csak tizenegyesekkel győztük le az MŠK Puhó együttesét, a rendes játékidő 1:1-es döntetlennel ért véget.

Idegölő meccs, ám csodálatos befejezés. Ilyen volt mindenki számára a futballszerda a Pomléban, akik kilátogattak a Slovnaft Cup összecsapására. Rögtön az elejétől rárontottunk az ellenfélre, és már az 1. percben Lukáš Szabó ugrott ki egyedül, de a ballábas lövése csak centiméterekkel zúgott el a puhóiak bal kapufája mellett. Az 5. percben Csóka Bálint ugrott meg, egy visszahúzós csellel lerázta magáról a védőjét, de a lövése pont a hátvéden megpattanva elkerülte a kaput. Az ezt követő szögletből Bahi szerezhette volna meg a vezetést, de a fejese kevéssel tévesztett célt. Tíz perc után a vendégek vették át az irányítást. Először Yarosh nem túl meggyőző felszabadítása után pont az ukrán védő mentett a gólvonalról. A 13. percben Gyurákovics hárított, amikor is a beadásra az ellenfél játékosa érkezett, aki hat méterről kapásból majdnem betalált. Félóra elteltével ismét mi veszélyeztettünk, de Ferleťák éles szögből fölé lőtt. A mindkét oldalon sok helyzet ellenére nem született gól az első félidőben.

Az 54. percben azonban vezetést szerzett a vendégcsapat. Egy ártatlannak kinéző támadásból az ellenfél váratlanul kapura lőtt, a labda pedig Holiš elé került, akinek nem okozott gondot a kapuba juttatni azt. Szerencsére nem voltak sokáig előnyben a vendégek. Már egy perccel később Ferleťák Bögihez passzolt, akinek a beadása Csókát találta meg, ő pedig berobbant a tizenhatosba és a kapus mellett 1:1-re módosította az állást. A 80. percben Szabó végzett el szabadrúgást, akinek a lövését csak a kapu előtti kavarodásba ütötte ki a kapus, a labda Ferleťákhoz került, aki azonban nem sokkal lőtt mellé. A meccs végén mi akartuk inkább még a rendes játékidőben eldönteni a párharc kimenetelét, de nem jártunk sikerrel, így jött a büntetőpárbaj.
Azt a puhói Puchel sikeres kísérlete nyitotta, de a részünkről Pančík egyenlített. A második sorozatban a vendégektől Michlík hibázott, nálunk viszont Szabó nem. A soron következő két próbálkozást a puhóiak és a mieink, Csóka és Bahi is sikerrel vették. Az ötödik sorozatban Horváth Attila villant, aki a hárításával bebiztosította az ŠTK Somorja bejutását a Slovnaft Cup negyeddöntőjébe.
A mérkőzés utáni nyilatkozatok: „A kapuscsere már előre meg volt tervezve. A mérkőzést megelőző edzésen Horváth Attila a fél csapatunk büntetőjét kivédte, ezért megadtuk neki a lehetőséget és remekül élt is vele. A mérkőzésen sokat köszönhettünk Gyurákovics Eriknek, így mindkét kapus teljesítményével elégedettek lehetünk. Ismét sok helyzetünk volt, de továbbra is hiányzik egy középcsatár, aki képes lenne ezeket kihasználni. Örülünk a továbbjutásnak és bízunk benne, hogy ez a siker feldob minket és a fennmaradó két bajnoki mérkőzésen a lehető legtöbb pontot szerezzük.”
Horváth Attila: „A vezetőedző már előre jelezte, hogy büntetőpárbaj esetén én mennék a kapuba. Igyekeztem egy kicsit belelátni az ellenfél fejébe, idegessé tenni, ami sikerült is annál a játékosnál, aki végül a kapu fölé lőtt. Az utolsó tizenegyest megfogtam, aminek nagyon örülök. Olyan ember vagyok, aki örül a lehetőségeknek, ezért nem voltam különösebben ideges a párbaj előtt. Természetesen érzelmesen éltem meg, hiszen somorjai vagyok és sok ember látogatott ki a meccsre, akiknek örömet akartunk szerezni. Ráadásul tizenkét éves korom óta nem léptem pályára tétmérkőzésen a Pomléban, így annál szebb volt, hogy a visszatérésem alkalmával rögtön egy történelmi továbbjutást harcoltunk ki. 90 percen keresztül hajtottunk, Erik többször megmentett minket, a srácok magabiztosan értékesítették az összes büntetőt, így egy remek teljesítményt követően örülhetünk a továbbjutásnak.”
ŠTK Somorja – MŠK Puhó 1:1, 4:3 b.u. (0:0)
Gólszerzők: 55. Csóka – 54. Holiš
Sárga lapok: Baéz – Holiš, Michlík, Slovák, Martinček, Pilný
Játékvezetők: Dohál – Vitko, Halíček
ŠTK Somorja: Gyurákovics (90. Horváth) – Pančík, Marić-Bjekić (79. Dobranskyi), Bahi, Yarosh – Nagy (49.
Baéz), Szolgai (79. Owusu), Bögi – Csóka, Szabó, Ferleťák
Autor: Klub
Sdielať článok

Az STK Somorja játékosai az ifjúsági válogatottakban

A szlovák válogatott ifjúsági utánpótlás-csapataiba az STK Somorja több futballistája is meghívót kapott.

A mužstvo

Z nášho fanshopu